2016. október 3., hétfő

Tőletek kaptuk: Túrós batyu

A receptet Molnár Júlia küldte nekünk:

A tésztához

• 12 dkg LM túró (áttört)
• 1 db tojássárgája
• 20 dkg Doves Farm fehérkenyér liszt
• 10 dkg rizsliszt
• 0.5 csomag sütőpor
• 5 dkg porcukor
• vanília (ízlés szerint)
• 1 csipet só
• citromhéj
• 0.5 dl LM tej
• 0.5 dl olaj

A töltelékhez

• 12 dkg LM túró(nem áttört)
• 1 db tojásfehérje (felvert)
• 3 csapott ek porcukor
• 2 evőkanál rizsdara

A kenéshez
• 1 db tojás

A tészta alapanyagait összegyúrjuk, a tejet csak a legvégén adjuk hozzá, attól függően, hogy mennyire áll össze, mennyire volt nedves a túró. Kb. fél-egy órára hűtőbe tesszük. (nekem hidegen tört a tészta, amikor visszamelegedett egy kicsit, már nem )
1. A töltelékhez a fehérjét felverjük, és összeforgatjuk a többi hozzávalóval.
2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, ebből a mennyiségből 12 kockát készítünk.
3. Megtöltjük a lapokat a töltelékkel, a tésztasarkokat középre behajtjuk, összecsippentjük. A tojással lekenjük a batyukat.
4. A felmelegített sütőben kb. 20 perc alatt elkészül.
• sütési hőfok: 200°C


Köszönjük!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése