Pizzatészta recept

 Paradicsomos, bazsalikomos és mozzarellás gluténmentes pizza



Hozzávalók:

  • 5 evőkanál tej
  • fél teáskanál ecet
  • 1 db tojás
  • 225 g gluténmentes Doves fehér kenyér liszt 
  • fél teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • 2 evőkanál víz
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 db hagyma
  • 2 evőkanál bazsalikom 
  • 2 db mozzerella
  • 1 teáskanál porélesztő


Elkészítés:
Keverjük össze a tejet, ecetet és a tojást.
Egy másik edénybe keverjük el a lisztet,élesztőt, sót és a cukrot. Miután ezzel kész vagyunk, öntsük hozzá a tejes keverékhez. Adjuk hozzá az olajat. Gyúrjuk össze alaposan, aztán vágjuk félbe a tésztát.
A felezett tésztákból gyúrjunk labdákat, amiket aztán nyújtsunk ki 20 cm átmérőjű kör alakúra.Helyezzük őket egy kiolajazott tepsire.
Daraboljuk fel a hagymát apróra, és tegyük egy tálba a paradicsompürével, vízzel, barna cukorral és a bazsalikommal.Az így kikevert szósszal kenjük meg a tésztákat.
Vágjuk fel a mozzarellákat és tegyük a tetejérte.
Hagyjuk állni 20 percre. Süssük készre előmelegített sütőben 20-25 percig.
.
Hőmérséklet és sütési idő:
200°C/Fan180°C/400°F/Gáz 6 for 20/25 perc

Allergének:
Gluténmentes, szójamentes, búzamentes.

(további receptek: https://www.dovesfarm.co.uk/recipes/search-recipes/)



Megjegyzések