Pizzatészta recept
Paradicsomos, bazsalikomos és mozzarellás gluténmentes pizza
Hozzávalók:
- 5 evőkanál tej
- fél teáskanál ecet
- 1 db tojás
- 225 g gluténmentes Doves fehér kenyér liszt
- fél teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 4 evőkanál paradicsompüré
- 2 evőkanál víz
- 2 evőkanál barna cukor
- 1 db hagyma
- 2 evőkanál bazsalikom
- 2 db mozzerella
- 1 teáskanál porélesztő
Elkészítés:
Keverjük össze a tejet, ecetet és a tojást.
Egy másik edénybe keverjük el a lisztet,élesztőt, sót és a cukrot. Miután ezzel kész vagyunk, öntsük hozzá a tejes keverékhez. Adjuk hozzá az olajat. Gyúrjuk össze alaposan, aztán vágjuk félbe a tésztát.
A felezett tésztákból gyúrjunk labdákat, amiket aztán nyújtsunk ki 20 cm átmérőjű kör alakúra.Helyezzük őket egy kiolajazott tepsire.
Daraboljuk fel a hagymát apróra, és tegyük egy tálba a paradicsompürével, vízzel, barna cukorral és a bazsalikommal.Az így kikevert szósszal kenjük meg a tésztákat.
Vágjuk fel a mozzarellákat és tegyük a tetejérte.
Hagyjuk állni 20 percre. Süssük készre előmelegített sütőben 20-25 percig.
.
Hőmérséklet és sütési idő:
200°C/Fan180°C/400°F/Gáz 6 for 20/25 perc
Allergének:
Gluténmentes, szójamentes, búzamentes.
(további receptek: https://www.dovesfarm.co.uk/recipes/search-recipes/)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése