Burgonyás pogácsa "esős napokra"
Egy őszi esős napon burgonyás pogácsa sütésre adtuk a fejünk:)
Hozzávalók:
- 12 g élesztő
- 2 db burgonya
- 250 g Doves Farm fehérkenyérliszt
- 1 tojás
- fél csomag Rama margarin
- tejföl (egy kanálnyi ha van)
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttattam tejben egy kis cukorral, a 2 szem burgonyát megfőztem.
A liszthez tettem 1-2 kiskanál sót, a felfuttatott élesztőt, tojást (kihagyható), főtt burgonyát, valamint egy fél Rama margarint. (ha van otthon tejföl akkor egy kanál mehet bele) Jól összedagasztottam és hagytam pihenni 45 percet. Egy kicsit még utána lisztezni kell ,hogy ne ragadjon a kinyújtásnál. 2 cm vastagra nyújtom, bevagdostam a tetejét majd megkentem tojással. Szaggatás után 180-200 fokon mehet a sütőbe 15-20 percre.
Hozzávalók:
- 12 g élesztő
- 2 db burgonya
- 250 g Doves Farm fehérkenyérliszt
- 1 tojás
- fél csomag Rama margarin
- tejföl (egy kanálnyi ha van)
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttattam tejben egy kis cukorral, a 2 szem burgonyát megfőztem.
A liszthez tettem 1-2 kiskanál sót, a felfuttatott élesztőt, tojást (kihagyható), főtt burgonyát, valamint egy fél Rama margarint. (ha van otthon tejföl akkor egy kanál mehet bele) Jól összedagasztottam és hagytam pihenni 45 percet. Egy kicsit még utána lisztezni kell ,hogy ne ragadjon a kinyújtásnál. 2 cm vastagra nyújtom, bevagdostam a tetejét majd megkentem tojással. Szaggatás után 180-200 fokon mehet a sütőbe 15-20 percre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése