2016. október 19., szerda

Tőletek kaptuk: Pite torta (quiche)

Az alábbi receptet Kapros Lilla küldte nekünk:

2 személyre hozzávalók:
Tészta:

- 80 g Doves Farm önkelesztő lisztkeverék
- 50 g mandula liszt
Töltelék: 
1. réteg:

- 1-2 db fokhagyma
 - balzsamecetes olajjal pácolt sült kápia (hűtőben eláll, 1-2nap állás jót tesz neki) csíkokra vágva
2.réteg:

- 1 fej hagyma
- 1 tk balzsamecet
- 150 g apróra vágott cukkini

Feltét:

- 50 g áztatott kesudió (minimum 4 órára)
- 150 g rizstej
- 1 evőkanál tápióka keményítő
- fokhagyma (ízlés szerint)
- 1 púpos evőkanál gluténmentes sörélesztőpehely
- kis só (vagy Miso krém)
- paradicsom (díszítéshez)


Elkészítés:
A tészta hozzávalóit 50 g vízzel összegyúrjuk és egy tortaformába tesszük pite alapnak.175 fokon 15 perc alatt elősütjük.
A töltelék első rétegének összekeverése után, a rákövetkező réteghez az apróra vágott hagymát megdinszteljük, a balzsamecetet megkaramellizáljuk,majd a cukkinit megsütjük benne, de csak kevés ideig,hogy roppanós maradjon.
Feltét: az összetevőket összeturmixoljuk és előfőzzük kissé, majd a tetejére paradicsom karikákat rakunk.
175 fokon légkeveréssel 30 percet sütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése