Karácsonyi gyümölcskenyér
Ugyan messze még Karácsony, de a hideg idő beköszöntével máris szükségét érezzük valami őszi-téli fűszerezésű süteménynek....Ezért hoztuk a következő receptet,amely meleg fahéj illatával máris Karácsonyi hangulatba fog hozni!
Elkészítés:
A recept a www.dovesfarm.co.uk oldalról származik.
Karácsonyi gyümölcskenyér
Hozzávalók:- 1 db narancs héja és leve (figyeljünk rá, hogy lehetőleg bio narancs legyen, a héja ne legyen kezelve vegyszerrel!)
- 150 g vegyes szárított gyümölcs
- 2 db tojásfehérje (kiválható: 25 g csicseriborsó liszt + 100 ml víz keverékével)
- 50 g olvasztott vaj
- 3 evőkanál méz
- 1 csipet só
- 275 ml víz
- 350 g Doves Farm fehér kenyérliszt
- 2 teáskanál száraz élesztő
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csipet szerecsendió
Elkészítés:
- Reszeljük le a narancs héját egy tálba, adjuk hozzá a levét és az aszalványokat. A kapott keveréket hagyjuk néhány órára pihenni, hogy a narancs jól átjárja a gyümölcsöket.
- Egy 15 cm mély, 6" széles tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. A forma oldalára is tegyünk papírt duplán hajtogatva.
- A tojásfehérjét, az olvasztott vajat, a mézet és a vizet tegyük egy nagy keverőtálban és keverjük el alaposan.Adjuk hozzá még a lisztet,élesztőt,fahéjat és a szerecsendiót, addig dagasztjuk amíg sima állagot nem érünk el.
- A narancsos aszalványokat szórjuk a tésztába.
- Az egészet helyezzük az előkészített sütőformába és simítsuk el a tetejét.
- Fedjük le lazán sütőpapírral és hagyjuk meleg helyen kelni amíg a kétszeresére nem nő. (ez kb. 60-90 perc)
- Előmelegített sütőben 220 fokon, sütőpapírral lefedve süssük 55-60 percig.
- Hagyjuk kihűlni egy sütőrácson.
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz,így büntetlenül élvezhetjük! |
A recept a www.dovesfarm.co.uk oldalról származik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése