2016. október 3., hétfő

Házi tészta

Gluténmentes házi tészta


Összetevők:


  • 225 g Doves Farm gluténmentes fehérkenyér lisztkeverék (3-4 személyre) 
  • 3 db tojás
  • 1 liter forró víz
  • 1 csipet só


Elkészítés:
1. Keverjük össze a lisztet és a tojásokat.
2. Hagyjuk pihenni 30 percig a tésztát.
3. Gyúrjuk át a tésztát és osszuk 6 részre.
4. Szórjuk meg a tésztagépet liszttel és engedjük át a tésztadarabokat a széles, lapos hengeren néhányszor. Ha a tészta morzsálódik, akkor gyűjtsük össze és kezdjük újra.
5. A kapott tésztacsíkokat tegyük egy belisztezett felületre, majd még néhányszor engedjük át a hengeren, hogy csökkentsük a szélességét.
7.Használjuk a kapott tésztalapokat lasagnéhoz, tagliatelléhez vagy bármilyen formájú tészta készítéséhez.
8. Fektessük a tésztát lisztes felületre és hagyjuk egy hűvös, száraz helyen.
9.. Rakjunk fel sós vizet főzni, várjuk meg, míg gyöngyözni kezd és rakjuk bele a tésztát. Főzzük 3-8 percig, attól függően, hogy milyen az alakja és a vastagsága.

További receptek: https://www.dovesfarm.co.uk/recipes/search-recipes/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése