Túrós batyu



Hozzávalók:

Tészta: ●400 g doves farm kenyérliszt ●7 g szárított élesztő ●15 g por állagú útifű ●60 g cukor ●400 g langyos tej ●60 g olvasztott margarin ●1 db M-es méretű tojás Töltelék: ●250 g túró ●1 db M-es méretű tojás ●3 evőkanál porcukor ●1/2 citrom reszelt héja Tetejére: ●1 egész tojás Elkészítés: ●A langyos tejet tegyük a dagasztótálba, alaposan keverjük el benne az útifüvet. Hagyjuk állni 2-3 percet, majd keverjük hozzá a cukrot, élesztőt, tojást, öntsük hozzá az olvasztott margarint, végül szórjuk rá a lisztet. ●Nagyon alaposan dagasszuk meg. ●A töltelékhez keverjük össze a túrót, tojást, cukrot és a citrom reszelt héját. ●Nyújtsuk ki a tésztát olajozott felületen 2-3 mm vastag téglalappá, vágjuk fel egyforma, kb 6x6cm-es négyeztekre. Minden négyzetre tegyünk egy kupac túrós töltéket és formázzunk batyut belőle. ●Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet. ●A tetejét kenjük le felvert tojással. ●180 fokra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt süssük készre. Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések