Kohári Évi: Fahéjas cruffin vagy kifli?



Kohári Évi receptje

Ti melyik alakját kóstolnátok meg? 😉😍
Hozzávalók:
Tészta:
●400 g doves farm fehér kenyérliszt (doves farm white bread flour)
●7 g szárított élesztő
●110 g liga margarin
●15 g por állagú útifű
●300 g langyos, növényi tej (most rizs)
●80 g cukor
●1 db M-es méretű tojás
Töltelék:
●3 evőkanál cukor
●3 teáskanál fahéj
Kenéshez:
●60 g olvasztott liga margarin
Tetejére:
●1 db tojás
●2 evőkanál növényi tej
●1 evőkanál cukor
Elkészítés:
●A lisztet keverjük össze a cukorral, élesztővel és morzsoljuk el a margarinnal
●Egy tálban alaposan keverjük össze az útifüvet a tejjel és hagyjuk 1-2 percet állni, majd adjuk a liszthez a tojással együtt
●Alaposan dagasszuk meg és 50 fokos sütőben kelesszük 30 percet
●Osszuk a tésztát 12 egyenlő részre és formázzunk belőle bucikat
●1-1 cruffinhoz 2 db bucit használjunk. Nyújtsuk ki mind a két bucit kb 2-3 mm vastag csíkká, a két végét keskenyítsük kissé el. Az egyik csíkot kenjük meg olvasztott margarinnal és tegyük rá a másik csíkot, majd nyújtsuk ki ismét az egymáson lévő lapokat 2 mm vastag csíkká. Kenjük meg olvasztott margarinnal, szórjuk meg fahéjas cukorral és tekerjük fel.
●Egy éles kés segítségével vágjuk hosszában ketté és tekerjük fel úgy, hogy a fahéjas fele legyen kívül
●Tegyük muffin formába, kenjük le a tetejét cukor, tojás, tej keverékével.
●Kelesszük szobahőmérsékleten legalább 40 percet
●180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt süssük készre.
●Ha kiflit készítünk belőle, osszuk a tésztát 3 egyenlő részre, nyújtsuk ki kör alakúra. Kenjük meg olvasztott margarinnal, szórjuk meg fahéjas cukorral.
●Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és kb 20 percet süssük.
Jó étvágyat hozzá!

Megjegyzések