Kifli
●400 g doves farm kenyérliszt
●7 g szárított élesztő
●8 g só
●15 g por állagú útifű
●400 g langyos víz
●2 evőkanál olaj
Elkészítés: ●A por állagú útifüvet tegyük egy nagy keverőtálba és folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a 400 g langyos vizet, és hagyjuk állni 1-2 percet. ●Az összes száraz hozzávalót keverjük össze és öntsük a zselés útifűre, majd alaposan dagasszuk meg miközben az olajat fokozatosan adjuk hozzá. ●Olajos kézzel osszuk 5 egyenlőre részre és formázzunk belőle bucikat. A bucikból enyhén olajos felületen lapítsunk háromszögeket és tekerjük fel. ●Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe a kifliket. A sütő aljába tegyünk 2,5 dl vizet és melegítsük fel 50 fokra. Kelesszük 60 percet. ●A megkelt kifliket vegyük ki a sütőből, melegítsük fel 180 fokra (a vizet hagyjuk bent) és süssük 30-35 perc alatt készre. Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése