Pilóta keksz
A tökéletes és abbahagyhatatlan PILÓTA KEKSZ
Hozzávalók:
a tésztához:
A krémhez
Elkészítés:
1. A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a vajat és jól összedolgozzuk. 2 egyenlő részre osztjuk, és az egyikbe belegyúrjuk a kakaót. Lisztezett deszkán előbb az egyik majd a másik tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Én a lányom gyurmakészletéhez való kis nyomdákkal tettem a tetejére mintákat, így nagyon kis csinosak lettek.
Amikor összegyúrtam a tésztát, kissé puhának tűnt, ezért bedobtam a hűtőbe, de felesleges lépés volt, ezért nem írtam a receptbe a hűtést. Jó alaposan alá kell lisztezni nyújtás előtt, mert könnyen leragad.
2. 160 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük őket. Mivel a kakaósnál eléggé nehéz a színt nézni, érdemes 1-1 db fehér tésztát a kakaóssal sütni.
3. Közben elkészítjük a krémet is. A vaj kivételével az összes szilárd hozzávalót egy edénybe tesszük, összekeverjük, és hozzáadjuk a tejszínt is. Jól elkeverjük, és lassú tűzön folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még melegen a vajat is hozzá keverjük. Nem szabad kétsége esni közben, be fog szépen sűrűsödni, ha ez némi időbe is telik.
4. Folyamatosan kevergetve kihűtjük a krémet. Ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük kicsit dermedni. Ha kihűltek a sütik, akkor 1 fehér és 1 kakaósat a krémmel összeragasztunk.
Köszönjük Kohári Évinek a receptet!
Hozzávalók:
a tésztához:
- 600 g Doves Farm Önkelesztő süteményliszt
- 250 g porcukor
- 250 g margarin
- 2 db tojás
- 1 csomag vanília cukor
- 2 evőkanál holland kakaó
A krémhez
- 200 g porcukor
- 2 db tojás
- 4 evőkanál Doves Farm Plain White lisztkeverék
- 2 csapott evőkanál vanília pudingpor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 4 dl habtejszín
- 100 g vaj
Elkészítés:
1. A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a tojást, a vajat és jól összedolgozzuk. 2 egyenlő részre osztjuk, és az egyikbe belegyúrjuk a kakaót. Lisztezett deszkán előbb az egyik majd a másik tésztát 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Én a lányom gyurmakészletéhez való kis nyomdákkal tettem a tetejére mintákat, így nagyon kis csinosak lettek.
Amikor összegyúrtam a tésztát, kissé puhának tűnt, ezért bedobtam a hűtőbe, de felesleges lépés volt, ezért nem írtam a receptbe a hűtést. Jó alaposan alá kell lisztezni nyújtás előtt, mert könnyen leragad.
2. 160 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütjük őket. Mivel a kakaósnál eléggé nehéz a színt nézni, érdemes 1-1 db fehér tésztát a kakaóssal sütni.
3. Közben elkészítjük a krémet is. A vaj kivételével az összes szilárd hozzávalót egy edénybe tesszük, összekeverjük, és hozzáadjuk a tejszínt is. Jól elkeverjük, és lassú tűzön folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről és még melegen a vajat is hozzá keverjük. Nem szabad kétsége esni közben, be fog szépen sűrűsödni, ha ez némi időbe is telik.
4. Folyamatosan kevergetve kihűtjük a krémet. Ha kihűlt, akkor hűtőbe tesszük kicsit dermedni. Ha kihűltek a sütik, akkor 1 fehér és 1 kakaósat a krémmel összeragasztunk.
Köszönjük Kohári Évinek a receptet!
Szia. A plain white liszt a sima kenyèrliszt? Ha nem akkor azzal helyettesíthetem? Vagy mivel? Köszönöm szépen.
VálaszTörlésSzia! Az nem a sima kenyérliszt, de helyettesítheted vele :)
Törlés