2016. november 8., kedd

Francia hagymaleves házi készítésű zsemlében

Mivel csak ránézésre mérés nélkül adagoltam a hozzávalókat,így pontos értékeket sajnos nem tudok adni.

Hozzávalók: (csak hozzávetőleges értékek!)

  • 250 g Doves Farm fehér kenyérliszt
  • 2 teáskanál gm keményítő (Haas-t használtam)
  • 2 evőkanál almarost
  • egy egész zacskó por élesztő
  • 2-3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 teáskanál xantángumi
  • kézmeleg víz (kb. 1-2 dl lehetett)


A hozzávalókat összegyúrtam,majd kelesztés után ment az előmelegített sütőbe. Gáz sütőben a legmagasabb fokozaton sült, aljában egy lábasnyi vízzel.

A francia hagymaleves receptje:
http://aprosef.hu/francia_hagymaleves




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése