Házi készítésű sós ropi
Hozzávalók:
Elkészítése:
A hozzávalókat a dekorsó és a szezámmag kivételével csomómentesre keverjük. (A lisztet akkor tegyük bele, ha előtte mindent elkevertünk alaposan.)
Ha kész, habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire ropi vastagságú csíkokat nyomunk.
Ezeket dekorsóval, vagy szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 8 percre van szükségük, hogy szép arany barnák legyenek. Figyeljük, mert az aranybarna szín után gyorsan megégnek.
Köszönjük Kohári Évinek a receptet!:)
- 80 g joghurt/kefír
- 80 g napraforgó olaj
- 130 g liszt Doves Farm Önkelesztő Süteményliszt
- 2 tojás
- nagy csipet só
- csipet cukor
- 1 kiskanál sütőpor
- ½ kiskanál édesnemes vagy füstölt őrölt paprika
- dekorsó, vagy szezámmag
Elkészítése:
A hozzávalókat a dekorsó és a szezámmag kivételével csomómentesre keverjük. (A lisztet akkor tegyük bele, ha előtte mindent elkevertünk alaposan.)
Ha kész, habzsákba töltjük a tésztát, és sütőpapírral bélelt tepsire ropi vastagságú csíkokat nyomunk.
Ezeket dekorsóval, vagy szezámmaggal megszórjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
Kb. 8 percre van szükségük, hogy szép arany barnák legyenek. Figyeljük, mert az aranybarna szín után gyorsan megégnek.
Köszönjük Kohári Évinek a receptet!:)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése