2017. szeptember 4., hétfő

Szilvás süti fehér kenyér lisztből

Itt az ősz,itt van újra...


..és ha ősz, akkor szilva minden mennyiségben!

Következzék Suhajda Anita szilvás süti receptje:

Hozzávalók (szoba hőmérsékletűek) :
- 250 gramm Liga
- 4 tojás
- 200 g cukor
- 250 g Doves farm white bread liszt (nem a süteményliszt!!)
- 1 csipet só
- 1 kávés kanál szódabikarbóna
Nagyon szeretem ezt a lisztet, bár elvileg nem ilyen sütikhez találták ki, de isteni😊
Tojásokat szétválasztom, miután a fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá vertem, hozzáadom a cukor felét. Margarint elkeverem a tojás sárgákkal, majd a cukor másik felével (van, hogy ilyenkor adok hozzá egy pici rumot és egy kis vaníliás cukrot, de elhagyható).
A krémhez hozzáadom előbb a fehérje hab egyik felét, majd a liszt felét, a hab másik felét és a lisztet is. Ezt mind óvatosan kanállal keverem össze.
Kikent és lisztezett tepsibe öntöm és a tetejét gyümölccsel - most épp szilvával - megpakolom, közepét fahéjas cukorral megszórom. 180 fokon kb 40-50 percig sütöm.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése