Baconös pizza

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál tej
  • fél teáskanál ecet
  • 1 db tojás
  • 225 g gluténmentes Doves fehér kenyér liszt 
  • fél teáskanál só
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 evőkanál paradicsompüré
  • langyos víz
  • 1 db hagyma
  • 15 g élesztő
  • ízlés szerint reszelt sajt
  • kockázott bacon



Elkészítés:
Keverjük össze a tejet, ecetet és a tojást.
Egy másik edénybe keverjük el a lisztet,élesztőt, sót és a cukrot. Miután ezzel kész vagyunk, öntsük hozzá a tejes keverékhez. Adjuk hozzá az olajat és annyi langyos vizet, hogy ragadós állagú legyen. Gyúrjuk össze alaposan, majd hagyjuk lefedve 25 percet.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, a tészta felét lisztes kézzel a kívánt méretűre nyomkodjuk szét.
Ha vizes állagú a tészta, ne ijedjünk meg, így nem szárad ki sütés közben túlságosan.
Előmelegített sütőben pár percig hagyjuk sülni, majd a kenjünk meg szósszal és tegyük rá a feltéteket. Tegyük vissza sülni amíg a sajt meg nem olvad a tetején.


Allergének:
Gluténmentes, szójamentes, búzamentes.




Megjegyzések