Baconös pizza
Hozzávalók:
Elkészítés:
Keverjük össze a tejet, ecetet és a tojást.
Egy másik edénybe keverjük el a lisztet,élesztőt, sót és a cukrot. Miután ezzel kész vagyunk, öntsük hozzá a tejes keverékhez. Adjuk hozzá az olajat és annyi langyos vizet, hogy ragadós állagú legyen. Gyúrjuk össze alaposan, majd hagyjuk lefedve 25 percet.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, a tészta felét lisztes kézzel a kívánt méretűre nyomkodjuk szét.
Ha vizes állagú a tészta, ne ijedjünk meg, így nem szárad ki sütés közben túlságosan.
Előmelegített sütőben pár percig hagyjuk sülni, majd a kenjünk meg szósszal és tegyük rá a feltéteket. Tegyük vissza sülni amíg a sajt meg nem olvad a tetején.
Allergének:
Gluténmentes, szójamentes, búzamentes.
- 5 evőkanál tej
- fél teáskanál ecet
- 1 db tojás
- 225 g gluténmentes Doves fehér kenyér liszt
- fél teáskanál só
- 1 evőkanál cukor
- 1 evőkanál olaj
- 4 evőkanál paradicsompüré
- langyos víz
- 1 db hagyma
- 15 g élesztő
- ízlés szerint reszelt sajt
- kockázott bacon
Elkészítés:
Keverjük össze a tejet, ecetet és a tojást.
Egy másik edénybe keverjük el a lisztet,élesztőt, sót és a cukrot. Miután ezzel kész vagyunk, öntsük hozzá a tejes keverékhez. Adjuk hozzá az olajat és annyi langyos vizet, hogy ragadós állagú legyen. Gyúrjuk össze alaposan, majd hagyjuk lefedve 25 percet.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, a tészta felét lisztes kézzel a kívánt méretűre nyomkodjuk szét.
Ha vizes állagú a tészta, ne ijedjünk meg, így nem szárad ki sütés közben túlságosan.
Előmelegített sütőben pár percig hagyjuk sülni, majd a kenjünk meg szósszal és tegyük rá a feltéteket. Tegyük vissza sülni amíg a sajt meg nem olvad a tetején.
Allergének:
Gluténmentes, szójamentes, búzamentes.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése