Osztrák csokoládétorta
Az elkészítése nagyon egyszerű és 60 perc alatt kész is van.
Hozzávalók:
• 250 g gluténmentes étcsokoládé
• 170 g margarin
• 6 db tojás
• 200 g kristálycukor
• 30 g Doves farm önkelesztő sütemény liszt
• csipet só
• tálaláshoz ízlés szerint tejszínhab, fagylalt vagy akár gyümölcs
Elkészítés:
A sütőt 170°C-ra előmelegítjük, a tepsi alját sütőpapírral kibéleljük. A csokoládét és a vajat vízgőz felett megolvasztjuk, langyosra hűtjük.
• A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük.
• Hozzáforgatjuk a csokoládét, a lisztet, végül óvatosan hozzáforgatjuk a tojáshabot.
• A masszát a formába simítjuk, és 40-45 percig sütjük. Akkor jó, ha a közepébe szúrt tű még nedves, de már nem folyós. A tészta sütés közben megemelkedik, teteje megrepedezik, hűlés közben összeesik.
• Formában hagyjuk hűlni
Megjegyzések
Megjegyzés küldése