Almás-diós tekercs
Hozzávalók:
300g Doves Farm önkelesztő lisztkeverék
200ml laktóz mentes tej.
4g dr oetker porélesztő
csipet só
30g cukor
1 tojás sárgája és
1 egész tojás a kenéshez
1 evőkanál olaj
A fahéjas-almás-diós töltelékhez:
100 g olvasztott vaj,
1 csomag vaníliás cukor,
100 g porcukor,
1 púpos evőkanál őrölt fahéj meg egy kávéskanál az almához
egy marék darált dió
Langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, majd összekeverjük a lisztet, a sót, az egy tojássárgáját és az olajat.
Amíg kel a tészta, összekeverjük a töltelékhez a hozzávalókat.
Kinyújtjuk a tésztát és elegyengetjük a tölteléket és feltekerjük. Ha ez kész,megkenjük a tetejét a felvert tojással. Mehet a sütőben amíg szép színt nem kap.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése