Zsemle almarosttal
Kohári Évi zsemle receptje következik:
Hozzávalók 5 db aprócska zsemléhez:
Elkészítés:
A cukros, langyos vízben felfuttattam az élesztőt.Közben a száraz hozzávalókat összekevertem.Keverőgép dagasztó spiráljával egynemű tésztát dagasztottam az olaj hozzáadásával.Olajos kézzel apró zsemléket formáztam, és 1 órát kelesztettem letakarva meleg helyen.
200 fokon 20 percet, majd 180 fokon még 25 percet sütöttem.
Sülés után rácson hűtöttem ki.
A belseje nagyon puha, a héja finoman ropog.
Hozzávalók 5 db aprócska zsemléhez:
- 200 g doves farm fehér kenyérliszt
- 250 ml langyos víz
- 2 teáskanál szárított élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál útifűmaghéj
- 10 g almarost
- 1 teáskanál só
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A cukros, langyos vízben felfuttattam az élesztőt.Közben a száraz hozzávalókat összekevertem.Keverőgép dagasztó spiráljával egynemű tésztát dagasztottam az olaj hozzáadásával.Olajos kézzel apró zsemléket formáztam, és 1 órát kelesztettem letakarva meleg helyen.
200 fokon 20 percet, majd 180 fokon még 25 percet sütöttem.
Sülés után rácson hűtöttem ki.
A belseje nagyon puha, a héja finoman ropog.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése