2016. december 2., péntek

Mézeskalács sütésre fel!

Kezdődhet a karácsonyi készülődés és a mézes sütés!
Hozzávalók:

  • 1000 g doves farm önkelesztő liszt
  • 300 g cukor
  • 3 egész tojás
  • 250 g méz
  • 2 kávéskanál gyömbér
  • 2 kávéskanál szegfűszeg
  • 2 kávéskanál fahéj
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna

Elkészítés:
1. A mézet a cukorral felmelegítjük, de ne forraljuk. Belekeverjük a margarint és a fűszereket.
2. A liszthez adjuk a szódabikarbónát.
3. A még meleg, de nem forró mézes keveréket összedolgozzuk a liszt felével és a villával felvert tojásokkal.
4. A liszt másik felét is beletesszük, és egynemű tésztát gyúrunk belőle.
5. pár órára, de akár egész éjszakára frissen tartó fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe.
Érdemes felhasználás előtt kb fél órával kivenni a hűtőből a tésztát, ha nagyon hideg picit nehéz nyújtani.
6. Vékonyra nyújtjuk és szaggatjuk.
7. 180 fokos sütőben süssük, kb 15 percet. Vigyázzunk rá, ne süssük túl, mert kemény lesz. Pár nap alatt szépen megpuhul, de a kevésbé sült rögtön finom puha lesz.
8. Ha kihűlt, tetszés szerint díszíthetjük.

"Mi most pár darabot sütés előtt dr oetker dekor cukorral nyomkodtunk tele. A képeken látszik, a kis vékony cukor hópihék, csillagok jól viselték a sütést, de a kis golyócskák picit megfolytak."yo

Kohári Évi újabb receptjét nagyon köszönjük!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése