Linzer

"Nincs karácsony linzer nélkül! A nagymamám úgy tanította, hogy az igazi linzer zsírral készül. Kicsit szkeptikus voltam, de pár éve gondoltam kipróbálom. Azóta csak azzal sütöm. Sokkal porhanyósabb lesz, mint a margarinos változata."

Hozzávalók:

  • 500 g Doves Farm Önkelesztő lisztkeverék
  • 200 g zsír
  • 200 g kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3-4 evőkanál tej (előfordulhat, hogy picit többet felvesz, de óvatosan bánjunk vele, inkább gyúrkodjuk türelmesen mielőtt túl puhára sikerülne a tészta)
  • Lekvár a töltéshez, porcukor a tetejére.


Elkészítés:
1. A lisztet, a cukrot a vaníliáscukrot összekeverjük egy tálban.
2. A zsírral, tojással, citrom reszelt héjával, tejjel szép, egynemű tésztát gyúrunk belőle.
3. Pár órára betesszük a hűtőbe.
4. 3 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Törekedjünk arra, hogy ugyan annyi lyukas közepű és teli tésztákat szaggassunk.
5. 180 fokon sütjük addig, amíg picit barnulni kezd a széle. Direkt nem írok időt, mert itt tényleg a színét kell figyelni.
6. Ha kihűlt, lekvárral ragasszuk össze, porcukorral szórjuk meg a tetejét.

Köszönjük Kohári Évi receptjét!




Megjegyzések