Túrótorta sütilisztből
"Ennek a túrótortának az alapja egy fantasztikus, laza piskóta, a citromos túrókrémet pedig a tetején lévő málna ízű zselé teszi egésszé.
Tökéletes választás, ha egy könnyen előkészíthető desszertre vágyunk, de bármilyen ünnepi asztalon is megállja a helyét." - recept Kohári Évitől
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
●4 db M-es méretű tojás
●4 evőkanál cukor
●4 evőkanál doves farm self raising white flour
Túrókrém:
●250 g mascarpone
●80 g porcukor
●500 g félzsíros túró
●1 db citrom leve és reszelt héja
●200 ml tejszín
●30 g víz
●15 g zselatin
Tetejére:
●100 g málnaszörp
●150 g víz
●50 g (1 csomag) dr Oetker expressz tortazselé
Elkészítés:
●A piskótához a tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd egy spatula segítségével forgassuk hozzá a lisztet.
●Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük készre.
●A krémhez keverjük habosra a mascarponét a porcukorral, adjuk hozzá az áttört túrót, a citrom levét és reszelt héját, majd habosítsuk tovább.
●A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk a túrós krémhez.
●A zselatint és a vizet mérjük egy lábosba és melegítsük, de ne forraljuk, míg a zselatin elolvad. Hűtsük langyosra és keverjük a krémhez.
●Kenjük a krémet a kihűlt piskóta lapra és tegyük a hűtőbe pár órára.
●A vizet és a málnaszörpöt mérjük egy lábosba és forraljuk fel. Folyamatosan kevergetve öntsük a tortazselére és kézi habverővel kecergessük fél percet. Még langyosan oszlassuk el a hideg torta tetején, majd dermedésig tegyük vissza a hűtőbe.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése