Túrótorta sütilisztből


"Ennek a túrótortának az alapja egy fantasztikus, laza piskóta, a citromos túrókrémet pedig a tetején lévő málna ízű zselé teszi egésszé. 
Tökéletes választás, ha egy könnyen előkészíthető desszertre vágyunk, de bármilyen ünnepi asztalon is megállja a helyét." - recept Kohári Évitől
 
Hozzávalók 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:
    ●4 db M-es méretű tojás 
    ●4 evőkanál cukor 
    ●4 evőkanál doves farm self raising white flour 
Túrókrém:
    ●250 g mascarpone 
    ●80 g porcukor 
    ●500 g félzsíros túró 
    ●1 db citrom leve és reszelt héja 
    ●200 ml tejszín 
    ●30 g víz 
    ●15 g zselatin 
Tetejére:
    ●100 g málnaszörp
    ●150 g víz 
    ●50 g (1 csomag) dr Oetker expressz tortazselé
Elkészítés:
    ●A piskótához a tojásokat keverjük habosra a cukorral, majd egy spatula segítségével forgassuk hozzá a lisztet. 
    ●Simítsuk a masszát sütőpapírral bélelt tortaformába és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt süssük készre. 
    ●A krémhez keverjük habosra a mascarponét a porcukorral, adjuk hozzá az áttört túrót, a citrom levét és reszelt héját, majd habosítsuk tovább. 
    ●A tejszínt verjük kemény habbá és forgassuk a túrós krémhez. 
    ●A zselatint és a vizet mérjük egy lábosba és melegítsük, de ne forraljuk, míg a zselatin elolvad. Hűtsük langyosra és keverjük a krémhez. 
    ●Kenjük a krémet a kihűlt piskóta lapra és tegyük a hűtőbe pár órára. 
    ●A vizet és a málnaszörpöt mérjük egy lábosba és forraljuk fel. Folyamatosan kevergetve öntsük a tortazselére és kézi habverővel kecergessük fél percet. Még langyosan oszlassuk el a hideg torta tetején, majd dermedésig tegyük vissza a hűtőbe. 
Jó étvágyat hozzá!




Megjegyzések