Csokicseppes kalács sütlisztből

"Igazi, puha, foszlós kalács, mindez természetesen gluténmentesen. 

Egyszerűen nem akartunk hinni a szemünknek, hogy gluténmentes ennyire fantasztikus kalácsot lehet sütni. 
A tészta összeállítása pár percet vesz csupán igénybe és a formázással sem kell túl sokat vacakolni, nem kell fonni, a végeredmény mégis pont olyan, mint a hagyományos fonott kalács. 
A csokicseppek helyett tegyünk bele nyugodtan mazsolát, vagy ha húsvéti sonka mellé szeretnénk enni, csak egyszerűen hagyjuk ki. " - recept Kohári Évától


Hozzávalók:
    ●250 g langyos tej 
    ●30 g méz 
    ●20 g friss élesztő 
    ●10 g frissen facsart citromlé 
    ●12 g por állagú útifű 
    ●60 g porcukor 
    ●1 db M-es méretű tojássárgája 
    ●50 g olvasztott margarin
    ●1/2 citrom reszelt héja 
    ●300 g Doves farm sütiliszt
    ●50 g csokicsepp 
Tetejére:
    ●1 db M-es méretű tojás 
    ●1 evőkanál víz 
Elkészítés:
    ●Keverjük össze a langyos tejet a mézzel, morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel. 
    ●Adjuk hozzá a tojássárgáját, a porcukrot, az olvasztott margarint, az útifüvet, a citromlét. 
    ●Mehet rá a lisztkeverék, a reszelt citrom héja, a csokicsepp, és gyúrjunk egynemű tésztát. 
    ●Szobahőmérsékleten pihentessük 10 percet. 
    ●Olajos kézzel formázzunk golyókat és pakoljuk sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába. 
    ●Kenjük le a tetejét felvert tojás és víz keverékkel, fóliázzuk le és szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet. 
    ●180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percet a formában, majd a sütőpapír segítségével emeljük át a sütő rácsára és süssük további 10 percet. 
    ●Rácson hűtsük ki. 
Jó étvágyat hozzá! 




Megjegyzések