Csokicseppes kalács sütlisztből
"Igazi, puha, foszlós kalács, mindez természetesen gluténmentesen.
Egyszerűen nem akartunk hinni a szemünknek, hogy gluténmentes ennyire fantasztikus kalácsot lehet sütni.
A tészta összeállítása pár percet vesz csupán igénybe és a formázással sem kell túl sokat vacakolni, nem kell fonni, a végeredmény mégis pont olyan, mint a hagyományos fonott kalács.
A csokicseppek helyett tegyünk bele nyugodtan mazsolát, vagy ha húsvéti sonka mellé szeretnénk enni, csak egyszerűen hagyjuk ki. " - recept Kohári Évától
Hozzávalók:
●250 g langyos tej
●30 g méz
●20 g friss élesztő
●10 g frissen facsart citromlé
●12 g por állagú útifű
●60 g porcukor
●1 db M-es méretű tojássárgája
●50 g olvasztott margarin
●1/2 citrom reszelt héja
●300 g Doves farm sütiliszt
●50 g csokicsepp
Tetejére:
●1 db M-es méretű tojás
●1 evőkanál víz
Elkészítés:
●Keverjük össze a langyos tejet a mézzel, morzsoljuk bele az élesztőt és pár perc alatt futtassuk fel.
●Adjuk hozzá a tojássárgáját, a porcukrot, az olvasztott margarint, az útifüvet, a citromlét.
●Mehet rá a lisztkeverék, a reszelt citrom héja, a csokicsepp, és gyúrjunk egynemű tésztát.
●Szobahőmérsékleten pihentessük 10 percet.
●Olajos kézzel formázzunk golyókat és pakoljuk sütőpapírral bélelt kenyérsütő formába.
●Kenjük le a tetejét felvert tojás és víz keverékkel, fóliázzuk le és szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet.
●180 fokra előmelegített sütőben süssük 30 percet a formában, majd a sütőpapír segítségével emeljük át a sütő rácsára és süssük további 10 percet.
●Rácson hűtsük ki.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése