Meggyes, mascarpones palacsinta torta Önkelesztő sütilisztből
"A palacsinta egyetlen formájával sem tudunk melléfogni. Ez a torta mondjuk inkább piramis, de nevezzük bárhogy is, fantasztikus" - Kohári Éva receptje
15 db palacsinta, egyszerű vaníliás meggyzselé, meggybefőtt, pár perc az összeállítás és már kész is vagyunk. Nem kell hozzá semmiféle kézügyesség, nincs hosszas pepecselés a díszítéssel, mégis megállja a helyét akármelyik ünnepi asztalon. A palacsintákat doves farm self raising white flourral (Önkelesztő sütiliszt) készítettem.Hozzávalók:
●400 g Doves farm Önkelesztő sütiliszt
●3 db M-es méretű tojás
●200 g tej
●350 g buborékos víz
●50 g olaj
●12 g vaníliás cukor
Krém:
●500 g mascarpone
●200 g tejszín
●50 g porcukor
●Ízlés szerint reszelt citromhéj
Meggy zselé:
●250 g meggylé
●30 g vaníliás puding
●1 üveg meggy befőtt
Tetejére:
●Ízlés szerint reszelt csokoládé
Elkészítés:
●A palacsinta hozzávalóit mérjük egy keverőtálba és keverjük csomómentesre. Pihentessük 10 percet, majd süssünk vékony palacsintákat belőle.
●A mascarpone krémhez a mascarponet keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt citromhéjat, majd habosítsuk fel újra.
●A meggyzseléhez keverjük csomómentesre a meggylét a pudingporral és főzzük sűrűre. Ebből akár érdemes dupla adagot is főzni.
●A palacsintákat kenjük meg a zselével, sorakoztassunk rá meggyet és tekerjük fel szorosra.
●Egy tálra tegyünk 5 db palacsintát, kenjük meg krémmel. A tetejére mehet 4 db palacsinta, krém, majd 3 db palacsinta, krém, 2 db palacsinta, krém és végül 1 db palacsinta.
●Kenjük körbe a maradék krémmel, ízlés szerint reszeljünk rá csokoládét és pár órára tegyük a hűtőbe.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése