Meggyes, mascarpones palacsinta torta Önkelesztő sütilisztből

 "A palacsinta egyetlen formájával sem tudunk melléfogni. Ez a torta mondjuk inkább piramis, de nevezzük bárhogy is, fantasztikus" - Kohári Éva receptje

15 db palacsinta, egyszerű vaníliás meggyzselé, meggybefőtt, pár perc az összeállítás és már kész is vagyunk. Nem kell hozzá semmiféle kézügyesség, nincs hosszas pepecselés a díszítéssel, mégis megállja a helyét akármelyik ünnepi asztalon. A palacsintákat doves farm self raising white flourral (Önkelesztő sütiliszt) készítettem. 

Hozzávalók:
●400 g Doves farm Önkelesztő sütiliszt ●3 db M-es méretű tojás ●200 g tej ●350 g buborékos víz ●50 g olaj ●12 g vaníliás cukor Krém: ●500 g mascarpone ●200 g tejszín ●50 g porcukor ●Ízlés szerint reszelt citromhéj Meggy zselé: ●250 g meggylé ●30 g vaníliás puding ●1 üveg meggy befőtt Tetejére: ●Ízlés szerint reszelt csokoládé
Elkészítés: ●A palacsinta hozzávalóit mérjük egy keverőtálba és keverjük csomómentesre. Pihentessük 10 percet, majd süssünk vékony palacsintákat belőle. ●A mascarpone krémhez a mascarponet keverjük habosra a porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt és a reszelt citromhéjat, majd habosítsuk fel újra. ●A meggyzseléhez keverjük csomómentesre a meggylét a pudingporral és főzzük sűrűre. Ebből akár érdemes dupla adagot is főzni. ●A palacsintákat kenjük meg a zselével, sorakoztassunk rá meggyet és tekerjük fel szorosra. ●Egy tálra tegyünk 5 db palacsintát, kenjük meg krémmel. A tetejére mehet 4 db palacsinta, krém, majd 3 db palacsinta, krém, 2 db palacsinta, krém és végül 1 db palacsinta. ●Kenjük körbe a maradék krémmel, ízlés szerint reszeljünk rá csokoládét és pár órára tegyük a hűtőbe. 
Jó étvágyat hozzá!




Megjegyzések