Sajtos rúd glutén- és tejmentesen

"Finom, ropogós, ráadásul nagyon egyszerű az elkészítése. Sajnos a növényi sajtok nem olvadnak túl szépen, ezért aki teheti, készítse normál sajttal, tejföllel." - Kohári Évi receptje

Hozzávalók: ●500 g Doves farm Önkelesztő sütiliszt ●100 g reszelt növényi sajt ●250 g margarin ●150 g növényi tejföl ●15-20 g só ●1 db M-es méretű tojássárgája Tetejére: ●1 db M-es méretű tojás ●Ízlés szerint reszelt növényi sajt 
Elkészítés: ●A lisztet, a reszelt sajtot, a sót mérjük egy keverőtálba és morzsoljuk el a margarinnal. ●Adjuk hozzá a tojássárgáját, a növényi tejfölt és gyúrjunk rugalmas tésztát. ●A tésztát rizsliszttel megszórt felületen nyújtsuk kb. ujjnyi vastag téglalappá, kenjük meg a tetejét felvert tojással és szórjuk meg reszelt sajttal. ●Vágjuk ízlés szerinti szeletekre, tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. ●180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük készre. 
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések