Almafánk glutén- és tejmentesen

"A világ legegyszerűbb, legfinomabb fánkja, alig pár hozzávalóval." - Kohári Évi receptje

Hozzávalók 12 db-hoz: ●2 db közepes méretű alma ●1 db M-es méretű tojás ●130 g doves farm self raising white flour ●2 g rumaroma ●6 g vaníliás cukor Sütéshez: olaj Forgatáshoz: fahéjas cukor
Elkészítés: ●Az almákat pucoljuk meg és sajtreszelővel reszeljük le. ●Adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a rumaromát, a vaníliás cukrot és keverjük alaposan össze kanállal. ●Szobahőmérsékleten pihentessük 10 percet. ●Meleg, de nem túl forró olajba szaggassunk fél evőkanálnyi golyókat és fedő alatt süssük aranybarnára. ●Az olajból kiszedve, még forrón forgassuk fahéjas cukorba. 
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések