Almafánk glutén- és tejmentesen
"A világ legegyszerűbb, legfinomabb fánkja, alig pár hozzávalóval." - Kohári Évi receptje
Hozzávalók 12 db-hoz: ●2 db közepes méretű alma ●1 db M-es méretű tojás ●130 g doves farm self raising white flour ●2 g rumaroma ●6 g vaníliás cukor Sütéshez: olaj Forgatáshoz: fahéjas cukorElkészítés:
●Az almákat pucoljuk meg és sajtreszelővel reszeljük le.
●Adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a rumaromát, a vaníliás cukrot és keverjük alaposan össze kanállal.
●Szobahőmérsékleten pihentessük 10 percet.
●Meleg, de nem túl forró olajba szaggassunk fél evőkanálnyi golyókat és fedő alatt süssük aranybarnára.
●Az olajból kiszedve, még forrón forgassuk fahéjas cukorba.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése