Churros

Ezzel az égetett tésztával nem csak churrost, hanem profiterolt, illetve képviselőfánkot is tudunk készíteni.

A tészta pillanatok alatt készül el, nagyon jól kezelhető, a végeredmény pedig eszméletlen finom.
Hozzávalók: ●250 g víz ●120 g margarin ●1 csipet só ●125 g doves farm fehér kenyérliszt ●2 db M-es méretű tojás 
Sütéshez: forró olaj
Forgatáshoz: ízlés szerint fahéjas cukor
Elkészítés: ●A vizet és a margarint mérjük egy lábosba, adjunk hozzá egy csipet sót és melegítsük addig, míg a margarin teljesen elolvad. ●Öntsük bele a lisztet, alaposan keverjük össze és tegyük vissza a tűzhelyre. Folyamatosan kevergetve melegítsük amíg egy golyóvá áll össze a tészta. Ez csak pár másodpercig tart. ●A tűzhelyről levéve hűtsük pár percig, majd egyesével, keverőgéppel keverjük hozzá a tojásokat. ●Tegyük az égetett tésztát habzsákba. ●Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd nyomjunk csíkokat a habzsákból. ●Az elkészült, még forró churrosokat forgassuk fahéjas cukorba.
Jó étvágyat hozzá! - Kohári Évi receptje



Megjegyzések