Churros
Ezzel az égetett tésztával nem csak churrost, hanem profiterolt, illetve képviselőfánkot is tudunk készíteni.
A tészta pillanatok alatt készül el, nagyon jól kezelhető, a végeredmény pedig eszméletlen finom.Hozzávalók:
●250 g víz
●120 g margarin
●1 csipet só
●125 g doves farm fehér kenyérliszt
●2 db M-es méretű tojás
Sütéshez: forró olaj
Forgatáshoz: ízlés szerint fahéjas cukor
Elkészítés:
●A vizet és a margarint mérjük egy lábosba, adjunk hozzá egy csipet sót és melegítsük addig, míg a margarin teljesen elolvad.
●Öntsük bele a lisztet, alaposan keverjük össze és tegyük vissza a tűzhelyre. Folyamatosan kevergetve melegítsük amíg egy golyóvá áll össze a tészta. Ez csak pár másodpercig tart.
●A tűzhelyről levéve hűtsük pár percig, majd egyesével, keverőgéppel keverjük hozzá a tojásokat.
●Tegyük az égetett tésztát habzsákba.
●Egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, majd nyomjunk csíkokat a habzsákból.
●Az elkészült, még forró churrosokat forgassuk fahéjas cukorba.
Jó étvágyat hozzá! - Kohári Évi receptje
Megjegyzések
Megjegyzés küldése