10 perces fánk

"Ha nagyon gyorsan szeretnék valami édesség készíteni, ráadásul szeretjük a fánkot, akkor egyetlen tálra, egy kézi habverőre és pár hozzávalóra van csupán szükségünk ahhoz, hogy ezt a pikkpakk fánkot elkészítsük.

Ehhez a fánkhoz nem kell élesztőt használni, így élesztőmentes diétába is illeszthető. Aki nem fogyaszthat tejterméket, készítse nyugodtan növényi joghurttal."
- Kohári Évi receptje

Hozzávalók kb. 15 db fánkhoz: ●200 g Doves Farm Önkelesztő sütiliszt ●3 evőkanál cukor ●2 g ruma aroma ●130 g joghurt ●1 csipet só ●2 db M-es méretű tojás ●12 g vaníliás cukor 
A sütéshez: olaj
Elkészítés:
●Egy keverőtálba mérjük ki az összes hozzávalót és kézi habverővel keverjük csomómentesre. ●Hagyjuk állni kb. 5 percet, majd olajos kanállal szaggassuk meleg, de nem túl forró olajba. ●Süssük a fánkok mindkét oldalát aranybarnára. 
Tippek: ne szaggassunk túl nagy méretű fánkokat, mert előfordul, hogy a közepük nem sül át rendesen. Ha pedig túl lassan sütjük, nagyon megszívják magukat olajjal. Ezért süssünk inkább kisebb darabokat. 
Jó étvágyat hozzá!



Megjegyzések