10 perces fánk
"Ha nagyon gyorsan szeretnék valami édesség készíteni, ráadásul szeretjük a fánkot, akkor egyetlen tálra, egy kézi habverőre és pár hozzávalóra van csupán szükségünk ahhoz, hogy ezt a pikkpakk fánkot elkészítsük.
Ehhez a fánkhoz nem kell élesztőt használni, így élesztőmentes diétába is illeszthető. Aki nem fogyaszthat tejterméket, készítse nyugodtan növényi joghurttal."- Kohári Évi receptje
Hozzávalók kb. 15 db fánkhoz:
●200 g Doves Farm Önkelesztő sütiliszt
●3 evőkanál cukor
●2 g ruma aroma
●130 g joghurt
●1 csipet só
●2 db M-es méretű tojás
●12 g vaníliás cukor
A sütéshez: olaj
Elkészítés:
●Egy keverőtálba mérjük ki az összes hozzávalót és kézi habverővel keverjük csomómentesre.
●Hagyjuk állni kb. 5 percet, majd olajos kanállal szaggassuk meleg, de nem túl forró olajba.
●Süssük a fánkok mindkét oldalát aranybarnára.
Tippek: ne szaggassunk túl nagy méretű fánkokat, mert előfordul, hogy a közepük nem sül át rendesen. Ha pedig túl lassan sütjük, nagyon megszívják magukat olajjal. Ezért süssünk inkább kisebb darabokat.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése