Nutellával töltött, amerikai csokicseppes keksz

Ha egy önmagában is tökéletes kekszet vhogy fel szeretnénk mégis dobni, hát csomagoljunk bele egy kevés nutellát. Gyanítom, hogy az első adag pillanatok alatt fog elfogyni, így kész szerencse, hogy pikkpakk 5 perc alatt már sülhet is a következő tepsivel. Nem kell pihentetni, egy gyors keverés, majd gyúrás, töltés és már mehet is a sütőbe. A legnehezebb része kivárni, hogy kissé kihűljön.

Maga a keksz tök jó ropogós, de nem kőkemény, nem morzsálódik!
Kitűnő uzsi, akár tejbe mártogatva is.
Hozzávalók:
●150 g szobahőmérsékletű margarin
●200 g nádcukor
●1 db M-es méretű tojás
●300 g doves farm self raising white flour liszt
●100 g csokicsepp
●Ízlés szerint nutella
Elkészítés:
●Egy keverőtálban a margarint keverjük habosra a cukorral, majd keverjük hozzá a tojást.
●Öntsük rá a lisztet, a csokicseppet és alaposan gyúrjuk össze.
●A tésztából formázzunk 20 db egyenlő nagyságú golyót. A golyókat lapítsuk vékonyra, tegyünk a közepükre ízlés szerint nutellát és formázzunk belőlük ismét golyót.
●Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
●180 fokra előmelegített sütőben kb 25 perc alatt süssük készre.

Jó étvágyat hozzá!

Kohári Évi receptje



Megjegyzések