Flatbread tortilla recept
Hoztunk neked egy igazán egyszerű serpenyőben is könnyen elkészíthető vegán tortilla receptet. Hidegen vagy melegen is isteneni, tökéletes választás ebédre, vacsira a kedvenc töltelékeddel.
Glutén-, tojás-, szója-, búza-, tej- és mogyorómentes, vegán, hozzáadott cukor nélkül.
Hozzávalók 2 nagyobb vagy 4 kisebb tortilla laphoz
- 80ml langyos víz
- 100g FREEE Fehérkenyér lisztkeverék
- 1 csipet só
- 1 evőkanál olaj
- olaj a serpenyőhöz
Elkészítés:
- Mérjük ki a vizet egy kancsóba.
- A lisztet és a sót szitáljuk egy tálba és keverjük össze.
- Adjunk hozzá egy kevés vizet és keverjük össze, hogy sima, csomómentes legyen a tészta.
- Adjuk hozzá a maradék vizet és olajat,hagyjuk állni 15-20 percig.
- Egy serpenyőben melegítsünk egy kevés olajat.
- Keverjük össze a tésztát, majd tegyünk egy nagy kanállal a serpenyőbe, simítsuk ki, hogy kb. egy 15 cm átmérőjű kört képezzen.
- Süssük közepes lángon 2-3 percig, akkor kezd jó lenni mikor a szélei kissé elemelkednek a serpenyőtől (mint a palacsintánál). Amikor teljesen átsült az egyik oldala, fordítsuk meg és süssük további 2-3 percig.
- Kiszedés után érdemes lefedni fóliával, hogy ne száradjon ki.
- Aznap fogyasztva a legjobb.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése