Flatbread tortilla recept

Hoztunk neked egy igazán egyszerű serpenyőben is könnyen elkészíthető vegán tortilla receptet. Hidegen vagy melegen is isteneni, tökéletes választás ebédre, vacsira a kedvenc töltelékeddel.

Glutén-, tojás-, szója-, búza-, tej- és mogyorómentes, vegán, hozzáadott cukor nélkül.


Hozzávalók 2 nagyobb vagy 4 kisebb tortilla laphoz
  • 80ml langyos víz
  • 100g FREEE Fehérkenyér lisztkeverék
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál olaj
  • olaj a serpenyőhöz

Elkészítés:

  1. Mérjük ki a vizet egy kancsóba.
  2. A lisztet és a sót szitáljuk egy tálba és keverjük össze.
  3. Adjunk hozzá egy kevés vizet és keverjük össze, hogy sima, csomómentes legyen a tészta. 
  4. Adjuk hozzá a maradék vizet és olajat,hagyjuk állni 15-20 percig. 
  5. Egy serpenyőben melegítsünk egy kevés olajat. 
  6. Keverjük össze a tésztát, majd tegyünk egy nagy kanállal a serpenyőbe, simítsuk ki, hogy kb. egy 15 cm átmérőjű kört képezzen. 
  7. Süssük közepes lángon 2-3 percig, akkor kezd jó lenni mikor a szélei kissé elemelkednek a serpenyőtől (mint a palacsintánál). Amikor teljesen átsült az egyik oldala, fordítsuk meg és süssük további 2-3 percig. 
  8. Kiszedés után érdemes lefedni fóliával, hogy ne száradjon ki.
  9. Aznap fogyasztva a legjobb.

Megjegyzések