Zebratorta


                                        


Amennyire mutatós ez a sütemény, annyira egyszerű. Tökéletes önmagában, de gyönyörűen mutat torta alapnak is. Fogyaszthatjuk friss gyümölccsel, lekvárral, tízóraira a kávénk mellé vagy csomagolhatjuk a gyerekek uzsonnás dobozába is. 

A gyönyörű zebra csíkokhoz pedig semmi másra nincs szükségünk, mint 2 db evőkanálra. 

Hozzávalók egy 24 vagy 26 cm-es tortához: 
●5 db M-es méretű tojás 
●250 g porcukor 
●125 ml víz 
●250 ml olaj 
●360 g doves farm önkelesztő liszt 
●2 evőkanál holland kakaó 
●2 evőkanál gluténmentes vaníliás pudingpor

 Elkészítés: ●A tojásfehérjét verjük kemény habbá ●A tojássárgáját keverjük jó habosra a cukorral, keverjük hozzá a vizet és az olajat, majd alaposan dolgozzuk össze a liszttel. ●Óvatosan forgassuk bele a masszába a tojásfehérjét. ●Osszuk két részre a tésztát: az egyikbe keverjük az átszitált kakaót, a másikba pedig a vaníliás pudingport. ●Egy 24 vagy 26 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. ●A forma közepébe merjünk 2 evőkanál barna tésztát, erre tegyünk 2 evőkanál sárga masszát. Ezt folytassuk felváltva amíg van a tésztából. A lényeg, hogy mindig a tortaforma közepébe tesszük a nyers tésztát. ●Előmelegített sütőben, 170 fokon süssük kb 40 percet. Érdemes mindig tűpróbát végezni! Jó étvágyat hozzá!











Megjegyzések