Sajtos pufi pogácsa
Hozzávalók:
- 250 ml tej / növényi tej
- 100 g liga margarin
- 150 g Doves farm kenyérliszt
- 1 kávéskanál só
- 4 db M-es méretű tojás
- 100 g reszelt sajt / növényi sajt
Tetejére:
- 1 db felvert tojás
- 50 g reszelt sajt
Elkészítés:
1. A tejet a vajjal egy tálban forraljuk fel.
2. Ha a tej felforrt, akkor zárjuk el alatta a lángot, és a sóval elkevert lisztet adjuk hozzá. Gyors mozdulatokkal keverjük addig a tésztát, amíg teljesen homogén nem lesz, és elválik az edény falától.
3.A masszát tegyük félre kicsit hűlni, majd egyenként adjuk hozzá és keverjükel benne a tojásokat.
Ha mind a négy tojást hozzáadtuk, akkor a sajtot reszeljük bele a tésztába, és jól dolgozzuk el.
4. A tésztát töltsük habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk diónyi nagyságú halmokat.
A tetejét kenjük meg felvert tojássárgájával, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
5. 180 °C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük barnára.
1. A tejet a vajjal egy tálban forraljuk fel.
2. Ha a tej felforrt, akkor zárjuk el alatta a lángot, és a sóval elkevert lisztet adjuk hozzá. Gyors mozdulatokkal keverjük addig a tésztát, amíg teljesen homogén nem lesz, és elválik az edény falától.
3.A masszát tegyük félre kicsit hűlni, majd egyenként adjuk hozzá és keverjükel benne a tojásokat.
Ha mind a négy tojást hozzáadtuk, akkor a sajtot reszeljük bele a tésztába, és jól dolgozzuk el.
4. A tésztát töltsük habzsákba, és sütőpapírral bélelt tepsire nyomjunk diónyi nagyságú halmokat.
A tetejét kenjük meg felvert tojássárgájával, majd szórjuk meg reszelt sajttal.
5. 180 °C fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt süssük barnára.
Köszönjük a receptet Kohári Évinek!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése