Mediterrán ciabatta videóval!
Kohári Évi ismét megmutatja egy videóban, hogyan készíthető el ez a mennyei mediterrán ciabatta Doves Farm gluténmentes lisztből:
Aki szereti a mediterrán ízeket, ezt mindenképp próbálja ki.
Előző nap készítettem hozzá egy fűszeres olajat, ebből 2 evőkanállal tettem a tésztába, a maradékba pedig kicsit belemártogattam a ropogós ciabattát. Hát valami fenséges volt. Szóval érdemes 4 evőkanálnyi olívaolajat fűszerezni.
Előző nap készítettem hozzá egy fűszeres olajat, ebből 2 evőkanállal tettem a tésztába, a maradékba pedig kicsit belemártogattam a ropogós ciabattát. Hát valami fenséges volt. Szóval érdemes 4 evőkanálnyi olívaolajat fűszerezni.
Hozzávalók
- 250 g doves farm gluténmentes kenyér liszt
- 7 g szárított élesztő
- 5 g só
- 5 g cukor
- 10 g por állagú útifű
- 200 ml langyos víz
- 2 evőkanál fűszeres olívaolaj
- 5 db apróra vágott olajbogyó
- 4 db apróra vágott marinált paradicsom
- 1 kávéskanál szárított bazsalikomot (vagy 2-3 levél friss)
Fűszeres olívaolaj:
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 csipet chili
- Friss rozmaring (kb 3 cm)
- 2 db boróka bogyó
Szóráshoz: barna rizsliszt
Elkészítés
- Előző nap elkészítjük az olajat: egy kis edénybe, pohárba öntsünk olívaolajat, nyomjunk vagy reszeljük bele egy gerezd fokhagymát, tegyünk hozzá friss rozmaring szárat, boróka bogyót és szórjuk meg kevés chilivel
- Aprítsuk fel az olajbogyót, marinált paradicsomot, bazsalikomot. A tészta száraz hozzávalóit tegyük egy tálba, alaposan keverjük össze az apróra vágott hozzávalókkal. Adjuk hozzá a vizet és keverjük össze, amíg egynemű lesz. Ehhez adjunk 2 evőkanál fűszeres olajat és jól gyúrjuk át.
- Olajos felületen lapítsunk belőle kb 2mm vastag téglalapot, csavarjuk fel és tekerjünk rajta párat, ettől lesz szép, rusztikus ciabatta formája. Szórjuk meg pici barna rizsliszttel. Szobahőmérsékleten kelesszük 40-50 percet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése