Csokidarabos keksz 1.

Hozzávalók:
125g Doves Farm FREEE Plain White Flour
75g porcukor
25g őrölt mandula
1 teáskanál sütőpor
1/8 teáskanál xantán gumi
1 tojás
1 teáskanál vanília aroma
2 teáskanál víz
50g csokicsepp 


1.Béleljünk ki egy 75x200mm-es sütőformát sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt.
2. Öntsük a lisztet, a cukrot, a mandulát, a sütőport és a xantán gumit egy keverőtálba és dolgozzuk őket el alaposan.
3. A tojást külön tálba keverjük el a vanília aromával és a vízzel. A kapott folyadékot öntsük a lisztes keverékhez.
4. Kézzel gyúrjunk őket össze puha tészta állagúvá.
5. Adjuk hozzá a csokicseppeket, dolgozzuk bele a tésztába.
6. Formázzuk hosszúkás, farönk formára és tegyük át az előkészített 75x200mm-es formára.
7. 25 percig süssük 180°C-on alul-felül sütésen.
8. Hagyjuk kihűlni.
9. Vágjuk fel a sütit 1 cm-es szeletekre és süssük további 20 percig még 180°C-on
10. Ha kihűlt tároljuk légmentesen zárható dobozban.






Megjegyzések