2018. március 25., vasárnap

Habcsókos-málnás szülinapi torta


Tejmentes és gluténmentes torta

Suhajda Anita receptje:

"Kétszer sütöttem 9 tojásos piskótát 😂😂 egyszer a 6, amit ketté vágtam és a 3 tojásosat pedig egyben használtam fel 😁😁


Piskóta:
Az arány: 1 tojás -2 dkg porcukor - 2,5 dkg Doves farm gm fehér kenyér lisztkeverék
Betti Puskás rá hallgattam 😊 felvertem a tojásfehérjét, a fokozatot visszább vettem, beleszórtam a porcukrot, majd később egyesével a sárgáját, legvégül a lisztet adagoltam apránként. Egy csipet szódabikarbónát tettem bele, nem kockáztattam 😁 160 fokon megsütöttem.

Málna krém: fagyasztott málnát összeturmixoltam, adtam hozzá cukrot és zselatin, majd összerottyantottam. Jól kihűtöttem, majd a hűtőbe tettem.

Tejmentes "mascarpone"

3 dl növényi tejből (saját készítésű) , kb 20-30 ml Schlagfix vegan tejszínből (sokkal szebb, krémesebb, fényesebb! Lehet többet is hozzá tenni, de akkor csökkenteni kell a növényi tej mennyiségét!) és 1 tasak vaníliás Haas puding hozzáadásával nagyon sűrű krémet főzök. Kihűtöm kézi mixerrel, vagy folpackkal letakarom, hogy ne legyen bőrös. Majd 1 dl Meggle decor tejszínt felverek habnak és összedolgozom a kettőt és csak utólag cukrozom! Ha kis teáskanál citromlét adunk hozzá akkor elnyomja a tejszín mellékízét.
Ha esetleg elkezd bőrösödni a puding, akkor sincs veszve minden, mert olyankor egy turmix géppel vagy aprítóval egyneműre lehet dolgozni.

A színes habcsókot ez alapján készítettem, egy pici folyékony étel festékkel
https://www.receptmuhely.hu/recept/habcsok-3 "




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése