2018. március 3., szombat

Freee csupa csokis torta

Gluténmentes

Hozzávalók

Piskóta
75g kakaópor
250g Doves Farm FREEE Önkelesztő sütiliszt
325g porcukor
4 tojás
200ml tej
200ml olaj
1 evőkanál vanília kivonat
125ml forrásban lévő víz

Töltelék
250g tortabevonó csoki
250ml tejszín
100g porcukor

Elkészítés

Tészta

1. Vegyünk elő 3 db kerek 20 cm átmérőjű tortaformát, tegyünk az aljába sütőpapírt és az oldalát olajozzuk ki. Melegítsük elő a sütőt.
2. Szitáljuk bele a kakaót egy tálba, adjuk hozzá a lisztet és a porcukrot. Keverjük őket össze alaposan.
3. A tojásokat a tejjel, olajjal és a vaníliával verjük fel.
4.Ezt adjuk hozzá a lisztes keverékhez és dolgozzuk el őket, jó alaposan, majd adjuk hozzá a forrásban lévő vizet és addig kavarjuk amíg csomómentes nem lesz.
5. Osszuk szét a kapott tésztát a formák közt egyenlően.
6. Süssük 35 – 40 percet 180 fokon vagy légkeverésnél 160 fokon.
7. Hagyjuk hűlni pár percig majd helyezzük őket egy rácsra hűlni a tortaformákból kiszedve.
8. Szedjük le az aljáról a sütőpapírt és hagyjuk teljesen kihűlni.

Töltelék és díszítés

1. Törjük össze a csokit.
2. Öntsük a tejszínt és a cukrot egy serpenyőbe és kavargatás mellett hevítsük közepes lángon amíg forrni nem kezd.
3. Vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a csokit, keverjük el amíg el nem olvad teljesen.
4. Hagyjuk kihűlni, rendszeresen kevergetve, amíg a vastag massza el nem kezd besűrűsödni, ami 8-10 percig is eltarthat.
5. A csokis krémmel egyforma arányban kenjük meg a mindhárom kihűlt piskóta tetejét.

6. Azonnal tegyük őket egymást tetejére és hagyjuk őket összeállni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése